1.

Lokalets akustik er vigtig

Rummets akustik er afgørende for helhedsoplevelsen især, hvis du påtænker at engagere et liveband til at stå for den musikalske underholdning ved festen. For megen rumklang – giver vanskelige lydforhold, og kan resultere i, at musikken kommer til at virke for høj og lyden for dårlig. Stedets akustik skal være så ’død’ som mulig. Klap et par gange i hænderne. Er der meget rumklang, så er det gode råd enten at droppe stedet eller i hvert fald livemusikken. Cementgulve, stenvægge, store vinduespartier og et ikke dæmpet loft bevirker, at lyden slår tilbage i stedet for at stoppe. Mange mennesker samlet i et lokale med dårlig akustik, gør det svært at føre en samtale fordi, at generelle støjniveauet simpelthen bliver for højt.

2.

Sæt scenehøjden efter festens størrelse

Hvis der er mange mennesker og et kendt band eller artist at vise frem til festen, så kan det være en god idé at have en scenehøjde på +1 meter, så alle kan se. Er det en mindre fest på plus minus 300-400 mennesker og et coverband, der står for underholdningen, så er det vores erfaring, at en scenehøjde på mellem 40-80 cm gør sig bedre fordi, at samspillet mellem publikum og orkester bliver mere nærværende.

3.

Dansegulvet – intimt festligt i stedet for stort og tomt

Det er altid svært at starte dansen op, især hvis man er de første derude. Dansegulvet skal helst virke intimt og festligt, i stedet for stort og tomt. Et mindre dansegulv får dem der danser til at fylde mere, fordi de danser tættere. Det lokker flere til. Lyden skal spille dansegulvet op med et vist lydtryk, men behøver ikke spille hele salen op. Det betyder, at gæsterne ved bordene stadig har mulighed for at føre en samtale uden at blive blæst væk af høj musik.

4.

Placering af bar – kan være afgørende for, om der kommer gang i dansen

Hvis du gerne vil have flest mulige gæsterne til at danse til musikken, så er en klassisk fejl ofte placeringen af baren. Med fare for at generalisere, så er mænd som regel i undertal på dansegulvet. Jo tættere baren er på scenen, jo før kommer mændene på gulvet. For mændene vil hellere stå i baren, snakke, drikke øl og kigge på. Placerer du baren tæt på scenen – til højre eller venstre for dansegulvet, så er der ikke så langt derud. Og det plejer at få langt flere på gulvet over en hel aften.

5.

Skal festen holdes i flere lokaler – og ønsker du, at folk skal danse…

Kan det undgås, så er det bedste råd –  split aldrig festen op i flere lokaler. Skal festen spredes over flere lokaler, så kan det centrale samlingssted; nemlig baren – med fordel placeres i samme lokale som livemusikken. Der er en god chance for at kombinationen alkohol og musik hermed leder til dans.

6.

Stemning gennem lys

Lyset i lokalet har indvirkning på stemningen. Vil man skabe feststemning, kan det gøres på flere måder. En måde er, at dæmpe lyset og lad bandets medbragte lys være den centrale del i forhold til at give stemning. Pynt i stedet bordene med stearinlys, hvis et er muligt.

7.

Vælg din livemusik med omhu

Alle har en holdning til musik. Nogen er til P3-P4-P6, P7 mix eller noget helt andet. Fra direktionsgangen til lageret over konfirmanden til pensionisten – vi har ikke samme smag, og du kan ikke tilfredsstille alle. Men du kan godt have en fornemmelse for, hvad du synes, er den rigtige musikstil til din fest. Bedst er det, hvis du selv har oplevet bandet. Uanset det, så rekvirer en repertoireliste fra bandet, der skal spille. Få nogle smagsprøver på musikken og se eventuelt deres video. Og husk med musikken er det sådan, at du får, hvad du betaler for. De gode bands koster mere. Slagterens hjemmelavede luksuspølse eller Nettos den billigste – Så er du godt på vej…

8.

Musik i pauserne

Kan du få bandet til at holde så få pauser som muligt, så får du et bedre flow i festen. Hellere 2×70 minutters livemusik end 3×45 minutter. Aftal eventuelt med bandet, at du kan tilslutte din mobil eller computer og spille musik udover bandets anlæg, når der er pause.

9.

Vær gode og søde ved bandet

Kæl for bandet, så kæler de for jer.  Er der et personale til at håndtere festen, så fortæl dem, at de skal behandle bandet godt. Det kommer til at smitte af på festen. Sørg for at holde aftalerne med bandet i forhold til tidspunkter, catering, musikerrum mm.

 

10.

Aftal altid en overdans pris

Ofte skrider tidsplanen ved fester. Bandet er måske engageret til at spille fra kl 22.30-01.00. Men hvis bandet på grund af forsinkelser først kommer i gang kl 23.30, så har man i princippet spildt en time i forhold til, det man havde betalt for. Det kan man måske leve med. Men hvis man gerne vil have bandet til at fortsætte en times tid på den anden side af kl 01.00, så er det en god idé, at have aftalt en eventuel overdans pris på forhånd. Ellers spiller man prisforhandlingskortet over på bandet, og det kan – det sene tidspunkt taget i betragtning – blive dyrere end man måske regner med.